Zaterdag 17 december 20.00 uur
David Mackor: Like as the Lute delights
Op 17 december speelt de Nederlandse luitist David Mackor (Amsterdam, 1989) een concert in Jansstraat 33, Haarlem. David rondde in 2016 zijn master in Oude Muziek af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde luit, theorbe en compositie bij Fred Jacobs, René Genis en Therese de Goede. Met zangeres Elisabeth Hetherington vormt David vanaf 2016 het Duo Serenissima. In 2017, 2020 en 2021 traden zij op in het Festival Oude Muziek in Utrecht. Verder is David regelmatig te gast bij het Nederlands Blazers Ensemble en Podium Witteman (nu Podium Klassiek).
Het programma is zonder pauze en duurt een klein uur, na afloop is er een drankje en tijd om na te praten. Tickets zijn te verkrijgen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/hoop-luit.

Prelude (improvisatie)
John Dowland: Lady Hunsdon’s Puffe
Laurencini: Preambulum, Fantasia, Romanesca
Dowland: A Fancy
Vincenzo Pinti: Galliarda
Philip Rosseter: Fantasia
Derek Bermel (1967): Figure & Ground
Anonymous: Bonny Sweet Robin
Francis Cutting: Greensleeves
Laurencini: Anchor che col partire
Laurencini: Galliarda, Praeludium
Dowland: Fantasia

David Mackor

En in 2023...
Veertigjarig bestaan van de Nederlandse Luitvereniging!

Tips voor evenementen en concerten?
Die zijn van harte welkom bij webmaster@nederlandseluitvereniging.nl.