Tips voor evenementen en concerten
Informatie van harte welkom bij webmaster@nederlandseluitvereniging.nl.

22 en 23 april 2021, Amsterdam
Giovanni Girolamo Kapsperger (ca. 1580-1651)
'A rather extravagant Man'
Symposium over deze opvallende Italiaanse componist en theorbevirtuoos met aandacht voor zijn vocale muziek, werken voor luit en theorbe, basso continuo principes en instrumenten. Aanleiding is het verschijnen van de eerste belangrijke studie over zijn leven en werk door Anne Marie Dragosits (Lucca, najaar 2020).
Docenten/sprekers: Anne Marie Dragosits (Wenen), Bert Treffers (Amsterdam), Michael Lowe (Oxford), Fred Jacobs (Amsterdam) en Kris Verhelst (Antwerpen).
Naast lezingen en discussies is er een workshop voor vocalisten, luitisten/theorbisten, klavecinisten en harpisten over de verschillende aspecten van Kapsperger’s oeuvre.

15-21 februari 2021, tournee

Lucie Horsch en Thomas Dunford: twee jonge sterren aan het oudemuziekfirmament. Uitgelezen repertoire voor blokfluit uit de renaissance en barok wisselt af met luitmuziek van onder meer John Dowland. Uiteraard zijn de twee musici ook samen te horen, in een intiem programma. Festival voor oude muziek.

27 maart 2021, Schiedam

Margaretha consort – Sweet quarantaine. Marit Broekroelofs en haar Margareta Consort maakten tijdens de corona crisis de cd Sweet Quarantaine op: ijzingwekkend mooie treurmuziek uit de Barok: melancholie in optima forma, qua sfeer en gevoel perfect passend in de paastijd: Huijgens, Dowland, Schutz, Purcell.

27-30 april 2021, tournee

Musical humores, Hulien Léonard: Een langzaam naar beneden rollende traan: dat is het beeld achter het dalende viernotenmotief dat de zeven pavanes uit John Dowlands Lachrimae, or seaven teares doordringt. De analyse van diverse soorten tranen (klaaglijke, trieste, oude, ware…) is een weergaloze demonstratie van Dowlands evocatieve kracht en zijn ragfijne contrapunt. Musicall Humors laat zich maar wat graag meevoeren op de bitterzoete tonen van de fijngevoeligste aller Engelse toondichters.
Thomas Dunford luit, Myriam Rignol, Lucile Boulanger, Joshua Cheatham, Nicholas Milne viola da gamba, Julien Leonard gamba en muzikale leiding.

2 mei 2021, Concertgebouw

Het Middagconcert: Barbara Kozelj en La Sfera Armoniosa, Sopraan, luit en ensemble. Spelen Vivaldi.