Concertzender
De Concertzender heeft de de volgende concerten van de Internationale Luitdagen 2018 opgenomen:
Opgenomen op 31 augustus: Pacoloni ensemble; Eveline Juten en Arwen Bouw; The European Lute Orchestra
Opgenomen op 1 september: Peter Croton en Nehad El-Sayed; Modena Consort; Crawford Young
Opgenomen op 2 september: Pascale Boquet en Céline Ferru; Ensemble Sirinu
Deze opnamen gaan ze dit najaar en winter in Concertzender Live Oud uitzenden. Elke 2e en 4e donderdagavond van de maand tussen 20:00 uur en 22:00 uur is Concertzender Live met Oude Muziek te horen. Houd www.concertzender.nl in de gaten voor de uitzenddata!
Een Luitsoirée bij Seigneur De Saizenay
David Bergmüller, luit en theorbe
Woensdag 3 april 20.15 uur Delft, Oud-Katholieke Kerk
Donderdag 4 april 20.15 uur Westzaan, Zuidervermaning
Vrijdag 5 april 20.30 uur Maastricht, Cellebroederskapel
Zaterdag 6 april 20.00 uur 's-Heerenberg, Huis Bergh
Zondag 7 april 11.00 uur Schokland, Kerkje op Schokland
Dinsdag 23 april 20.00 uur Brussel, Paleis der Academiën
Het Franse kamermuziekrepertoire van de zeventiende en vroege achttiende eeuw – ‘le Grand Siècle’ – bevat een indrukwekkende hoeveelheid composities voor luit en theorbe. Twee van de rijkste verzamelingen werden aangelegd door Jean Etienne Vaudry, ‘Seigneur de Saizenay et de Poupet’. De collecties van deze edelman, parlementariër én enthousiast amateurmusicus, omvatten bijna de hele geschiedenis van de Franse barokluit, en herbergen naast bekende kroonjuwelen ook verborgen schatten. Intiem, welsprekend, verschroeiend virtuoos maar bloedstollend mooi.
Tips voor evenementen en concerten?
Informatie van harte welkom bij webmaster@nederlandseluitvereniging.nl.