19 oktober 17.00 uur
Leiden, Kaasmarktschool, Koppenhinksteeg 13
Presentatie met première compositie door Burckhardt Söll voor zang en vihuela de mano
Leonore van Sloten (zang) en Willem Mook (vihuela)

20 oktober 14.00 uur
Museum de Locht, Broekhuizerdijk 16d, Melderslo
Ensemble Rossignol: Alice Gort-Switynk (zang en blokfluiten) & Elly van Munster (theorbe en romantische gitaar)
Ik zou zo graag... werken van onder anderen Strozzi, Cima, Händel, Zipoli en Locatelli

26 oktober 20.00 uur
Kerk Ter Idzard, Idzardaweg 61, Ter Idzard
Duo Alicante: Alice Gort-Switynk (zang en blokfluiten) & Nelleke ter Berg (19e-eeuwse en moderne gitaar)
Afscheid: werken van onder anderen Giuliani, De Falla en Britten
Toegang: € 10,00; reserveren: cultuur@ter-idzard.nl.

27 oktober 16.00 uur
Museum Honig Breethuis, Lagedijk 80, Zaandijk
Toegang: € 17,50 (inclusief museumbezoek)
Reserveren: www.honigbreethuis.nl/agenda/.

27 oktober 11.00 uur
Amersfoort
Franse barok & meer
Henriëtte Feith (sopraan), Wilbert Hazelzet (traverso), Cassandra Luckhardt (viola da gamba), David van Ooijen (theorbe)
www.davidvanooijen.wordpress.com
27 oktober 15.30 uur
Buurtsalon Jeltje, 1e Helmersstraat 106 - N, Amsterdam
The delights of the bottle
Eveline Juten (zang, cister, luit) & Arwen Bouw (barokviool)

16 november 20.00 uur
't Huys Dever, Heereweg 349A, Lisse
Toegang: € 15,00. Borrel na afloop
Reserveren: 0252-411430 of kasteeldever@gmail.com.

24 november 15.30 uur
Sinterklaasprogramma

8 december 11.30 uur
Voorburg, Huygens Museum Hofwijck
Het muzikale leven van Constantijn Huygens
live luitmuziek en commentaar met lichtbeelden door Willem Mook

15 december, tijd n.t.b.
Nieuw-Amsterdam
Rembrandt-programma
Leonore van Sloten (zang) en Willem Mook (luit)

17 december, tijd n.t.b.
Groningen, Ver. Dante Alighieri
Met Dante van Hel tot Hemel (Divina Comedia)
Peter Adema (voordracht) en Willem Mook (luit en vihuela)

22 december 15.30 uur
Kerstprogramma
www.evelinejuten.nl

Tips voor evenementen en concerten?
Informatie van harte welkom bij webmaster@nederlandseluitvereniging.nl.
Luitdag zaterdag 23 november
Doopsgezinde Kerk, Oudegracht 270 Utrecht
12.30 uur: ontvangst met koffie en thee
13.00 uur: open podium voor leden van de NLV
14.00 uur: Jelma van Amersfoort en Jan van Cappelle: een gitaar uit 1760
15.30 uur: pauze
16.00 uur: Joachim Held (elfkorige barokluit): vroege werken van Sylvius Leopold Weiss
Iedereen is welkom om het programma tot aan het concert zonder kosten bij te wonen. Voor het concert betalen niet-leden van de NLV een toegangsprijs van 15 euro.
Voor het open podium graag aanmelden bij Ciska Mertens: voorzitter@nederlandseluitvereniging.nl.

Jelma van Amersfoort en Jan van Cappelle
Kasteeel Duivenvoorde in Voorschoten is in het bezit van een unieke gitaar uit 1760, gebouwd door Gosewijn Spijker, mogelijk de oudste gitaar van Nederland. Jelma van Amersfoort, luitist, gitarist en onderzoekster op het gebied van de historische tokkelinstrumenten, en Jan van Cappelle, bouwer van luiten en gitaren (van renaissance tot elektrisch) doen onderzoek naar deze gitaar. Omdat het zo'n bijzonder instrument is, is het plan ontstaan er een replica van te bouwen. Ondanks de ouderdom is het instrument relatief goed bewaard gebleven.

Joachim Held
Joachim Held studeerde aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Eugen Dombois en Hopkinson Smith. Hij vervolgde hij zijn studies bij Jürgen Hübscher aan de Musikhochschule Karlsruhe. In 1990 werd hij laureaat in het internationaal concours van het MAfestival Brugge, wat het begin werd van een internationale carrière. Sinds 1992 speelde hij met gerenommeerde orkesten, zoals Il Giardino Armonico, het Freiburger Barockorchester en Concentus Musicus. Als solist trad hij op in talrijke concerten en muziekfestivals. Sinds 2007 is Joachim Held docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2010 werd hij tevens benoemd tot luitdocent aan de Hochschule für Künste in Bremen.