Gezocht: luitspeler
Muziektheatervereniging Poly Hymnia uit Zeist zoekt een luitspeler (luit, theorbe of arciliuto) voor drie voorstellingen (5, 6 en 11 juni) van Purcell’s Dido and Aeneas.
Repetities op 12 mei (avond, orkest) en 30 mei (avond, orkest/koor), generale op 4 juni (overdag, orkest/koor).
Het orkest voor deze productie bestaat uit 11 (semi)profs; koorleden zijn amateurs. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Michiel van Laarhoven.
Er is een (bescheiden) vergoeding beschikbaar voor je deelname.
Meer informatie bij orkestchef Birgit Gantzert: eylers@ziggo.nl 06 53430988.

Geplaatst op 20-03-2022

Gezocht: luitspeler
Als gevorderd amateurzanger zing ik graag renaissancemuziek. Ik zoek een luitspeler die het leuk vindt om samen muziek te maken. Liefst Den Haag of omgeving.
Jacqueline Alders
Den Haag
E-mail: jacqueline.alders@kpnmail.nl

Geplaatst op 12-03-2022

Te koop: bladmuziek, boeken en CD
Michael Talbot: The sacred vocal music of Antonio Vivaldi, Firenze, ed. 1995. € 45,00, als nieuw.
Nino Pirrotta, Music and Theatre from Poliziano to Monteverdi, Cambridge Studies in Music. € 40,00.
Frederic L. Cheyette, Ermengard of Narbonne, and the world of the troubadours. € 40,00, als nieuw.
Kapsperger, Arie e mottetti passeggiati, facsimile- uitgave, SPES. € 25,00.
Kapsperger, Villanelle a una e piu voci, facsimile, SPES. € 25,00.
Antwerps Liedboek, nieuwe editie, red. Dieuwke vd Poel en Louis Grijp, Lannoo 2004. € 40,00 voor beide delen samen.
Contact: Eveline Juten e.juten@hccnet.nl.
Geplaatst op 17-02-2021

CD
Hopkinson Smith
Album met Bach, Dowland, Mouton, Attaingnant, Kapsperger
Met medewerking van Chiara Bancini, viool, David Courvoisier, altviool en Roel Dieltiens, cello.
Gezocht: luit ter restauratie
Ik ben een student luthier uit België en ben al een tijd op zoek naar een 6 of 7 korige luit om zelf ook voltijds te beginnen spelen.
Aangezien ik als student nogal een klein budget heb, is het zeer moeilijk iets te vinden.
Ik ben dus op dit moment vooral op zoek naar een luit die nood heeft aan reparaties of restauraties om terug bespeelbaar te zijn.
Ik hoop zo de prijs naar beneden te kunnen drukken aangezien ik zelf de reparaties zou kunnen uitvoeren.
Contacteren kan via milan.barbe@gmail.com.
Milan Barbé
Geplaatst op 01-02-2021

Te koop: luitmuziekboeken
Tegen elk aannemelijk bod bied ik de volgende luitmuziekboeken aan:
Geplaatst op 19-03-2020
Nederlandsche Gedenck-klanck met tablatuer vsnde Luyt ende Cyther, 1626, Ter Veer, Zeeland
Schule für die Barock-Laute, F.T. Giesbert, Schott editie 3638
Das Erbe Deutscher Musik, Band 2 Lautenmusik des 17/18 Jahrhunderts, Frankfurt, 1974
K.M.A. Rutgrink-Smithuis
Schubertlaan 8