IMSLP - Petrucci's music library

Iedereen die wel eens gezocht heeft naar bladmuziek op het www heeft waarschijnlijk wel een keer kennis gemaakt met deze muziek database. Dit is de grootste verzameling public domain muziek op het internet, De kwaliteit van de stukken is soms beroerd, maar er zitten ook heel veel juweeltjes tussen. De volgende links geven toegang naar de luitmuziek:

Facsimile

Van oudsher zijn deze kopie├źn van de originele luitmuziek de belangrijkste bron voor ons luitisten. Inmiddels is er veel luitmuziek overgezet naar tabulatuur. Het blijft echter zinvol om zo nu en dan op zoek te gaan naar de originele partituur. Hieronder enkele voorbeelden:

Musik fur Lauteninstrumente - Dit is de best georganiseerde ontsluiting van 50000 stukken in facsimile. Zoek in het menu naar Quele. Dat kan op alfabet. Er verschijnt van de meeste stukken dan de eerste 4 maten. Als je het juiste stuk gevonden hebt, kun je dan de link vinden naar de digitale kopie. Ideaal.

Lute music resources Dit is een database met daarin links naar de meeste online beschikbare facsimiles.

Bladmuziek

Sarge Gerbode Lute music collection De grootste verzameling met tabulatuur bestanden in fromino-formaat en pdf. Solo, duet en songs. Bekijk ook deze handige zoekmachine voor deze website.

https://mss.slweiss.de Database van handschriften en drukken (Peter Steur & Markus Lutz): meer dan 55000 stukken met concordanties en incipits van circa 810 manuscripte en drukken

Waine Cripps lutemusic collection

Fandango website - Highquality tabulatuur with easy search tool